شباب العرب
اهلا وسهلا بك ...في منتدي شباب العرب هذا المنتدي يتضمن جميع ماتريده وبك يكون المنتدي اكبر و أوسع شهره ونرجو منكم التسجيل في المنتدي وكما نتمني ان تكون من اسرتنا
وشكرا &&& ادارة المنتدي : أبو داود &&&
شباب العرب
اهلا وسهلا بك ...في منتدي شباب العرب هذا المنتدي يتضمن جميع ماتريده وبك يكون المنتدي اكبر و أوسع شهره ونرجو منكم التسجيل في المنتدي وكما نتمني ان تكون من اسرتنا
وشكرا &&& ادارة المنتدي : أبو داود &&&
شباب العرب
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

شباب العرب


 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 محشى السبيط ( الكالامارى )

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
عمر
شــــــــــاب جديــــــــــــــــــــد
شــــــــــاب جديــــــــــــــــــــد
عمر


عدد المساهمات : 10
نقاط : 4713
تاريخ الميلاد : 03/04/1997
تاريخ التسجيل : 24/07/2011
العمر : 27
البلد : http://nyrhan.ahlamontada.com/

محشى السبيط ( الكالامارى ) Empty
مُساهمةموضوع: محشى السبيط ( الكالامارى )   محشى السبيط ( الكالامارى ) Icon_minitimeالإثنين يوليو 25, 2011 11:55 am

الكمية تكفي: 4 أشخاص
وقت التحضير: 20 دقيقة
وقت الطهي: 30 دقيقة



المقادير: سبيط منضف ومنقوعفى مايه وليمون ولعمل الحشو رز مغسول بصله مفرومه شبت وبقدونس وكسبره مفرومين فلفل اخضر مفروم طماطم متقطعه حتت صغيره او متسبكه زى ماتحبى نص كوبايه زيت وطبعا ملحك وفلفلك وتوابلك المعروفه ولعمل خلطة الطماطم فصوص توم مفروم فلفل اخضر متقطع حتت صغيره طماطم متقطعه حتت صغيره كسبره خضرا مفرومه معلقتين صلصة طماطم صغيرين



التحضير: نحضر الخلطه الى هنحشيه بيها
بزبط زى خلطه الممبار وحتى نفس طريقته فى السلق



الطبخ: نبدأ بقى فى حشو السبيط
بس ناخد بالنا مانكدسهوش بالرز لانه لسه هيكش فى السليق
يعنى من الاخر كده نفس فكره الممبار
هنحط ميه على النار ونقطع فيها بصلايه ولو عندك توابل للسمك هتبقى حكايه
ولما تغلى الميه نحط السبيط فيها براحه ونسيبه بقى يستوى حوالى نص ساعه تقريبا
على بال مايتسلق بقى نحضر خلطه الطماطم الى هنحطوا عليها
وهى عباره عن ( 3 فصوص توم مفروم - فلفل اخضر متقطع حتت صغيره - طماطم متقطعه حتت صغيره - كسبره خضرا مفرومه - معلقتين صلصة طماطم صغيرين )
بعد كده هنحط شويه زيت فى الطاسه ونضيف التوم والفلفل ونقلب لحد ماالتوم يتحمس حلو
وبعدين نضيف الطماطم والكسبره ونشوحهم كويس
وبعد كده نحط معلقتين الصلصه ونضيف حوالى كوبايه مايه ونحط التوابل بتاعتنا ونسيبها بقى تتسبك براحتها
بعدما يستوى السبيط نبدأ بقى نرصه فى السرفيس بتاعنا الى هندخله الفرن او اى صنيه عندك نصب خلطة الطماطم بقى على السبيط بتاعنا وهوووب نحطها فى الفرن
يادوب ربع ساعه كده تمسك نفسها وتتحمر شويه ونطلعها
ممكن تتقدم مع سمك بانيه او سمك مقلى وطبعا الرز الاحمر بتاع السمك والسلطات بقى واللذى منه مش هوصيكم
وبالف هنا وشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
القائد الأكبر
The Big Leader
The Big Leader
القائد الأكبر


ذكر عدد المساهمات : 2369
نقاط : 2147488500
تاريخ الميلاد : 25/01/1990
تاريخ التسجيل : 04/02/2011
العمر : 34
البلد : https://shapap.jordanforum.net

محشى السبيط ( الكالامارى ) Empty
مُساهمةموضوع: رد: محشى السبيط ( الكالامارى )   محشى السبيط ( الكالامارى ) Icon_minitimeالإثنين يوليو 25, 2011 12:32 pm

تحياتي


شباب العـرب
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://shapap.jordanforum.net
 
محشى السبيط ( الكالامارى )
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
شباب العرب :: منتدي المرأه العربيه :: مطبخ حواء-
انتقل الى: